Wet kwaliteitsborging software voor Bouwers

De overheid wil de bouwsector beter reguleren via de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), waarbij rapportages worden gebruikt voor naleving.

Wat is Wkb software van Bouwportaal voor Bouwers?

Met onze WKB-oplossing ben je als bouwer in staat om eenvoudig en efficiënt opleverdossiers samen te stellen. De sjablonen zijn specifiek ontworpen voor jou als aannemer, waardoor je een voorgedefinieerd format hebt voor het uitvoeren van de WKB-registratie. Deze dossiers bevatten cruciale elementen die aan het eind van het bouwproject aan de opdrachtgever moeten worden geleverd: gedetailleerde tekeningen en berekeningen van het bouwwerk en de installaties, een uitgebreide lijst van alle gebruikte materialen en installaties, duidelijke beschrijvingen van de gebruiksfuncties van het bouwwerk en nuttige informatie voor toekomstig gebruik en onderhoud.

Onze geavanceerde rapportagemodule is afgestemd op de behoeften van bouwers en aannemers, waardoor je als professional al deze essentiële gegevens eenvoudig kunt vastleggen. Met behulp van de oplevermodule kun je het project voltooien en indien nodig de documenten moeiteloos verstrekken aan de klant via Bouwportaal. Hiermee optimaliseer je niet alleen je projectmanagement, maar voldoe je als bouwprofessional ook aan belangrijke wettelijke vereisten.

Voordelen van onze Wkb software voor Bouwers

Efficiënte WKB-software voor succesvolle opleverdossiers. Wat zijn de voordelen van onze WKB-oplossing:
- Sjablonen
- Mobiele registratie
- Digitaal ondertekenen
- Direct versturen naar de klant
- Gekoppeld aan je project.

Een complete oplossing voor het registreren volgens de Wet Kwaliteitsborging.

Betaalbare Wkb software voor Bouwers

De WKB is verplicht, dit betekent dat iedere bouwer en aannemer de mogelijkheid moet hebben om efficiënt te registreren.

Wij zijn van mening dat het gebruik van software om dit gemakkelijk te kunnen doen niet kostbaar hoeft te zijn.

Direct aan de slag met de WKB

Het inrichten van de sjablonen om als bouwer of aannemer aan de slag te kunnen met de WKB is aan de hand van ons stappenplan snel geregeld. Op basis van de gewenste inrichting kan het sjabloon worden opgebouwd om in iedere fase de registratie compleet te maken.

Ontdek als bouwer of aannemer hoe eenvoudig de WKB-registratie kan zijn.
Projecten
Houd al je projecten georganiseerd op één centrale locatie. Met de projecten module van Bouwportaal kun je gemakkelijk de voortgang van al je projecten volgen en beheren, waardoor je altijd up-to-date bent over de status van elk project.
Contacten
Met de contacten module kun je naadloos klantgegevens beheren. Hiermee heb je toegang tot belangrijke contactinformatie en kun je eenvoudig informatie over projecten koppelen aan specifieke contacten.
Uren
Met de urenmodule wordt urenregistratie en controle buitengewoon eenvoudig, en je kunt ze moeiteloos factureren. Bovendien biedt deze module de mogelijkheid om de geregistreerde uren naadloos te koppelen aan specifieke projecten. Hierdoor worden de uren niet alleen overzichtelijk geregistreerd, maar zijn ze ook direct zichtbaar in relatie tot de projecten waaraan ze zijn gekoppeld.

Facturen
Met de facturatiemodule behoud je volledige controle over je factureringsproces en kun je facturen moeiteloos opstellen op basis van je geregistreerde uren en producten. Bovendien kun je gemakkelijk aanvullende regels en informatie toevoegen waar nodig. Deze module biedt een naadloze integratie tussen facturatie en boekhouding, waardoor je een efficiënt en foutloos proces hebt om je financiële transacties te beheren.
Project boekingen
Met projectboekingen zorg je ervoor dat alle activiteiten en uitgaven binnen je project nauwkeurig worden geregistreerd. Deze module biedt inzicht in de geboekte uren en de gebruikte producten, en maakt het zelfs mogelijk om ingekochte onderdelen als projectboekingen te beheren.
Producten
De productenmodule stelt je in staat om belangrijke informatie met betrekking tot je producten vast te leggen en deze gemakkelijk als verbruik in je project te boeken. Hierdoor kun je snel en overzichtelijk zien welke producten in je project zijn gebruikt, wat de kosten hiervan zijn en welke opbrengsten deze hebben gegenereerd.
Opname
Met de opnamemodule wordt het verzamelen van cruciale projectinformatie aanzienlijk vereenvoudigd dankzij aanpasbare sjablonen die gedetailleerde analyses waarborgen. Deze module biedt een veelzijdige benadering doordat je sjablonen kunt creëren die volledig zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen.
Oplevering
Met de opleveringsmodule kun je moeiteloos een actief project selecteren, de opleverpunten noteren en afvinken, en de oplevering afronden zodra alle punten zijn bevestigd. Dit proces verloopt digitaal en omvat naadloze communicatie met zowel je opdrachtgever als je opdrachtnemers.
WKB / Rapportages
Houd al je projecten georganiseerd op één centrale locatie. Met de Projecten Module van Bouwportaal kun je gemakkelijk de voortgang van al je projecten volgen en beheren, waardoor je altijd up-to-date bent over de status van elk project.
Medewerkers
Met de medewerkermodule kunnen medewerkers actief deelnemen aan het systeem, waarbij ze onder andere uren kunnen registreren en nieuwe projecten initiëren. Hierdoor dragen ze bij aan efficiëntie en samenwerking binnen de organisatie.
Offertes
Offreer je producten of dienst snel en gemakkelijk met onze offerte module. Laat je klanten digitaal deze offerte ondertekenen en heb volledig online inzicht in je prijs opgaves.
Planning
Plan je personeel op je project en toon alle relevante gegevens van je project en de werkzaamheden aan je medewerker. Snel en gemakkelijk je planning laten uitvoeren.

Bereken je Bouwportaal tarief

Probeer 30 dagen gratis

5,- per gebruiker per maand
Geen extra kosten per module
Maandelijkse kosten berekenen
Faq

Vragen omtrent Wkb

Een vraag? Wellicht is die hier vindbaar.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen binnen de Wet kwaliteitsborging?

- Kwaliteitsborgers controleren bouwprojecten op naleving van wettelijke eisen, zowel tijdens het ontwerp als op de bouwplaats.

- De aannemer is verantwoordelijk voor eventuele gebreken in de bouw die hij heeft veroorzaakt, zelfs als deze pas later worden ontdekt.

- De aannemer moet de klant informeren over zijn faillissementsverzekering en dekking tegen schade en gebreken.

- Klanten kunnen 5% van de aanneemsom bij de notaris in bewaring laten. Na voltooiing van het bouwproject wordt dit bedrag pas aan de aannemer uitbetaald als alle gebreken zijn hersteld.

- Bij problemen kan de gemeente de bouw stilleggen, zowel op aanwijzing van de kwaliteitsborger als uit eigen waarneming

Vanaf wanneer gaat de Wet kwaliteitsborging in?

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) gaat naar verwachting vanaf 1 januari 2024 stapsgewijs in. Dat hebben de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aangegeven.De veranderingen uit de Wkb gelden (naar verwachting) tot en met 2028 alleen voor eenvoudige bouwwerken. Dit zijn bijvoorbeeld eengezinswoningen en kleinere bedrijfspanden. Daarna volgen de andere bouwwerken. Hierdoor kunnen bouwbedrijven en gemeenten stap voor stap ervaring opdoen met het nieuwe toezicht in de bouw.

Wat is het doel van de Wet kwaliteitsborging?

Het kabinet wil dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter controleren. Zo kan de bouwkwaliteit van gebouwen verbeteren door minder bouwfouten en gebreken. Bijvoorbeeld constructiefouten, brandonveilige situaties, onvoldoende isolatie of een slecht functionerende ventilatie. Ook hoeven bouwbedrijven minder kosten te maken voor het herstel van bouwfouten. En het werk van onafhankelijke controleurs (kwaliteitsborgers) wordt makkelijker en sneller, omdat de bouwers zelf al veel gecontroleerd hebben.

Onze WKB software werkt voor

Bouwportaal app in Google Play store of App store
PROJECT INFORMATIE

Altijd en overal
binnen handbereik

Onze app is beschikbaar in de Apple Appstore en in de Google Playstore voor telefoon of tablet.

Download voor Android >
Download voor iOS >

Check onze oplossingen voor de Bouw

Projectmanagement software
Beheer al je projecten met de projectadministratie
software van Bouwportaal
Urenregistratie app
Registreer je werktijden, bekijk ze en factureer met de Bouwportaal urenregistratie app
CRM-software
Door de contactenmodule is het snel en eenvoudig om contacten te creëren, aan te passen en te beheren
ERP-software
Beheer al je projecten met de ERP-software van Bouwportaal. Snel, simpel en betaalbaar in te zetten.
Wet Kwaliteitsborging
De overheid wil de bouwsector beter reguleren via de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), waarbij rapportages worden gebruikt voor naleving.
Facturatie software
Factureer moeiteloos je uren, producten en inkoopfacturen aan klanten, direct gekoppeld aan je boekhoudprogramma.
Offerte software
Verstuur professionele offertes. Krijg inzicht in je offertest door middel van statussen en weet wat er in gebeurd.