Tips

Bouwportaal inrichten, hoe werkt het?

2 minuten leestijd
6/6/2024

Ik wil aan de slag met Bouwportaal, hoe begin ik? Om er voor te zorgen dat jij zorgeloos snel aan de gang kunt met Bouwportaal hebben wij een simpel stappenplan gemaakt. Hiermee heb jij jou projectadministratie snel ingericht en kan het efficiënter werken beginnen.

1. Registreren
Via onze website kun je je gemakkelijk registreren, ga hiervoor naar: https://portaal.bouwportaal.nl/registreren

2. Open de pop-up voor de inrichting
Na het inloggen zie je rechtsboven ons inrichting stappenplan met 7 stappen.

3. Bedrijfsinformatie aanvullen
Tijdens het registreren heb je al wat basisgegevens ingevuld maar om je omgeving compleet te maken en je huisstijl toe te passen kun je aanvullend de bedrijfsgegevens toevoegen en jullie logo uploaden wat zal worden gebruikt voor het generen van documenten zoals offertes, e-mails, opleveringen, opnames en rapportages.

4. Mijn profiel controleren
Naast de omgeving is er tijdens de registratie ook direct een gebruikers account aangemaakt, dit account is tevens ook de applicatiebeheerder waarmee je de bedrijfsomgeving beheert, account voor collega's aanmaakt en jullie instellingen beheert. Controleer of alle gegevens van je profiel compleet zijn of vul deze aan indien nodig.

5. Personaliseer de instellingen op basis van jullie werkwijze
Aansluitend op de basisinstellingen zijn er nog een aantal stappen welke je kunt volgen om jullie omgeving helemaal compleet te maken.
Na het doorlopen van onderstaande stappen kunnen jullie de projecten aanmaken en aan de slag met jullie project administratie.

  1. Uurtypes controleren en aanvullen
  2. Doorloop de projectinstellingen voor de juiste categorieën en statussen
  3. Voeg te boeken producten toe
  4. Maak accounts voor je collega's aan
  5. Koppel indien mogelijk / wenselijk je financiële administratie

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan ben jij klaar om aan de slag te gaan met je Bouwportaal omgeving! 
Benieuwd of je inrichting goed is uitgevoerd of wil jij deze samen met ons inrichten? Wij plannen graag vrijblijvend een meeting in om dit samen op te pakken! 

Gerelateerde artikelen

Check gerelateerde artikelen!